top of page
Zebra .png
Polaroid.png
Handtekening Sophie.png
THE FOUNDER
ABOUT SOPHIE

Ze bewoog wel, full power, maar te vaak de verkeerde kant op. Eigenlijk stond ze gevoelsmatig stil. Ver van haar passie verwijderd. En toen was er yoga.... Een verademing. Yoga zorgde voor ruimte en ze vond haar weg, in de juiste richting. Ze ervaarde dat er een onmetelijke kracht zit in de kleinste beweging.

OUR STORY

Na een aantal jaar het management van Xander gedaan te hebben, voelde ik dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk. Ik startte een yoga teacher opleiding, ter verdieping van mijn yoga practice en in dit jaar kwam ik weer in verbinding met mezelf en kreeg ik nieuwe inspiratie.

Toen Xander en ik ons droomhuis tegenkwamen in Bussum, vielen er een aantal puzzelstukjes in elkaar. Onder het huis zat een souterrain dat met een behoorlijk inlevingsvermogen kon worden omgetoverd tot een tiny yogastudio. Zo kreeg mijn verdiepingsjaar toch ineens een teacher randje. Als fervent draagster van athleisure wear, viel het mij op dat de cultuur waarin deze look wordt gecombineerd met high end fashion, door steeds meer mensen wordt omarmd. Luxe merken voegden vaker sportieve, casual items aan hun collecties toe. Maar de keuze bleef vaak beperkt tussen Sporty Spice of Plain Jane. Movement wear die vrouwelijk en betaalbaar is, waar je je in kunt bewegen en ook de rest van je dag gezien mag worden, was schaars.

Vanaf een tijdelijke zolderkamer in Naarden zette ik de eerste ideeën voor movement wear op papier. De eerste sketches liet ik uittekenen en langzaam zocht ik mijn weg in een voor mij nieuwe wereld. Stoffen werden gemaakt in eigen prints, contacten gelegd met producenten en zo kwamen de eerste samples binnen. Met enigszins knikkende knieën. Juul had inmiddels een groot deel van mijn managementtaken overgenomen en ondersteunde ook mij in de opening van de yogastudio. Een gouden duo was geboren en van collega’s groeiden we uit naar best friends. Inmiddels weten we optimaal gebruik te maken van elkaars krachten, de één meer creatief en de ander beter in het praktische. Waar de één de volledige yogafilosofie kent en ademt (op nuchtere wijze) en de ander nog nooit op de mat heeft gestaan. Alone we are strong, together we are stronger. In 2019 gingen de deuren van de studio open, lanceerden we onze eerste movement wear en was het all round brand Studio She Moves gecreëerd.

WhatsApp Image 2023-04-19 at 16.28.17.jpeg
ABOUT
OUR MISSION

Ze bewoog wel, full power, maar te vaak de verkeerde kant op. Eigenlijk stond ze gevoelsmatig stil. Ver van haar passie verwijderd. En toen was er yoga. Een verademing. Yoga zorgde voor ruimte en ze vond haar weg, in de juiste richting. Ze ervaarde dat er een onmetelijke kracht zit in de kleinste beweging. En deze ervaring, dit gevoel, dat gun ik iedereen.

 

Nooit eerder was selfcare zo belangrijk, zowel fysiek als mentaal. Als ik naar mezelf kijk, draag ik gedurende de dag meerdere petten, naast moeder van twee, manage ik een yoga wear business Studio She Moves, heb ik een eigen yogastudio, host ik OurMovement & ontwikkel ik mezelf als yoga teacher in Nederland & USA. Net als alle vrouwen heb ik een dynamisch leven en een hectische carrière. Dit alles vergt veel van mij, maar door het consistent doen van mijn daily practices vind ik mijn balans tussen mijn privé-leven, zakelijke verplichtingen en die hele schaarse momenten voor mezelf. Het is zo belangrijk dat wij, drukke vrouwen, tijd blijven vrij maken voor onszelf. Make yourself a priority, zou als een tegel naast onze spiegel mogen hangen. 

Mijn missie binnen Studio She Moves is om zoveel mogelijk vrouwen (zoals jij en ik) van stilstand in beweging te brengen, en van beweging juist naar stilstand. Voorwaarts bewegen is bevredigend, geeft een lach op je gezicht, brengt je in je kracht en maakt dat je je grenzen kunt verleggen. Wij geloven er in dat wanneer jouw body en mind synchroon bewegen, er iets magisch gebeurt. For when she moves, she experiences the fullness of life.

PHOTO-2023-05-11-11-28-14.jpg
she moves_4208.jpg
bottom of page