top of page

IK DEEL MIJN YOGA ROUTINE EN GELOOF ME: JIJ KUNT DAT OOK

“Deze periode is, net als alle andere periodes in ons leven, druk. Xander start deze week met de Vrienden van Amstel (20 shows), Dex heeft na de vakantie zijn allereerste proefwerkweek, Céla-Lynn moet worden geëntertaind omdat zij anders verdwaalt op een iPad en ik lanceer volgende week OurMovement Challenge, the Resolution.

Als fervent yogi, moeder en onderneemster blijft het een uitdaging om iedere dag weer de balans te vinden tussen mijn privé-leven, mijn zakelijke verplichtingen en die hele schaarse momenten voor mezelf.


De lat te hoog


Van nature ben ik iemand die zichzelf wegcijfert, anderen belangrijker vindt, haar lat hoog legt en (soms te) perfectionistisch is. Ik zit vaak in mijn hoofd, wik en weeg, analyseer en kan daardoor behoorlijk in cirkels draaien. Tijdens mijn studietijd ervoer ik hierdoor veel stress en ook mijn eerste werkjaren heb ik mij vaak angstig en overwhelmed gevoeld.


Vanaf het moment dat ik yoga ben gaan integreren in mijn leven en ruimte gaf aan mijn gevoel en aan wie ik werkelijk ben, begon ik meer rust te ervaren. Ook werd ik minder angstig en begonnen de dingen op z’n plek te vallen.

Hoe dat kan? Ik vond de connectie met mezelf weer terug. Soms was ik het totaal kwijt, maar zodra ik op mijn mat stond was het er weer. Yoga brengt je écht dichter bij jezelf. Door de asana’s en meditaties begin je je leven en jezelf steeds helderder te zien.Handelen vanuit je authentieke kern


Natuurlijk, je wordt ook krachtiger en leniger, maar het brengt je vooral terug in het moment van ‘nu’. Daar waar het leven zich afspeelt en daar waar jij in jouw leven staat. Wanneer je gaat handelen vanuit die authentieke kern, gaat alles zoveel makkelijker.

We leven in een maatschappij die prestatiegericht is en naast onze ambitieuze jobs en dromen, hebben we vaak ook nog kinderen, vrienden, kennissen, sportclubs en leunt het gezin voor een groot gedeelte op ons.

Ik weet het, het is niet makkelijk om tijd te maken voor self-care, maar wanneer je eenmaal hebt ontdekt dat het de toon zet voor hoe je denkt, beweegt en voelt zul je net als ik, je prioriteiten anders gaan stellen.Vertraag


Self-care is echt niet selfish! Net zoals we elke dag genoeg water drinken, gezond (willen) eten en leven, zou het terugkeren naar jezelf ook in deze top drie moeten staan. Vertraag. Wordt zacht. Maak bewuste diepe in- en uitademingen. Ben je bewust van hoe je je voelt. Door iedere dag zo’n moment voor jezelf te creëren, breng je een mega shift teweeg.

Ik dacht altijd dat je minstens een uur op een yoga mat moest staan om dat yoga-gevoel te creëren. Niks is minder waar. Het is veel belangrijker dat je consistent bent in je practice. Al doe je vijf minuten van eenpractice, ieder moment is er één die je weer in verbinding brengt met jezelf. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het gaat, waardoor je die momenten steeds meer zult gaan integreren in je leven.

0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page