top of page

HANNEKES SELF CARE JOURNAL

‘Schrijven is een mooie manier

om jezelf te leren kennen.’

‘Zíen dat een intentie is uitgekomen,

wekt veel vertrouwen in jezelf.’

‘Zorg dat je jezelf beter leert kennen,

zodat je weet wat je nodig hebt.’


Een nieuw jaar, new beginnings… Nou, ik kan niet wachten! Want voor mij betekent het begin van 2020 het allereerste joint event van Studio She Moves: een magische mix van meditatie, yoga en schrijven in het prachtige Conservatorium Hotel. In samenwerking met Rock Your World, het selfcare merk voor vrouwen dat zo mooi bij ons aansluit. De kracht achter Rock Your World is Hanneke Peeters. Een bijzonder mens met een geweldige missie: vrouwen inspireren om zichzelf beter te leren kennen zodat ze meer uit het leven kunnen halen en de beste versie van zichzelf worden. Hoe doe je dat dan volgens haar? De beste versie van jezelf worden?

Hanneke heeft zelf aan den lijve ondervonden dat energiek zijn en vol in je kracht staan niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend is. Na haar jeugdjaren in Brabant verhuisde Hanneke op haar 18e naar Amsterdam om te studeren. Ze omarmde het leven en bruiste van de ideeën en de energie. Na haar studie werkte ze vijf jaar bij een tv-producent en begon ze haar eigen lunchroom in Amsterdam. En toen… werd ze moeder.

De switch van het vrije leven naar het moederschap voelde groot. Te groot. Ze worstelde met de omschakeling die de komst van een kind van een vrouw vraagt en vond dat ze volledig tekort schoot. Dat ze niet geschikt was om moeder te zijn… Het gevoel hebben dat je faalt als moeder doet wat met een vrouw. Een drie jaar durende struggle volgde; een innerlijk gevecht waarin ze steeds meer vast kwam te zitten. Tot er van de bruisende, energieke vrouw die ze voorheen was weinig terug te vinden was als ze in de spiegel keek. Wat kon ze doen om weer diegene te worden die ze eigenlijk was? En wat was er voor haar nodig om wél een goede moeder te zijn? Er zat niets anders op; met pijn in haar hart liet ze haar zoontje -in veilige handen- achter en ging ze op zoek naar antwoorden. In Bali startte haar ‘zelfonderzoek’. Op drastische wijze. Ze ging bij healers langs, leerde op eieren lopen… ‘the whole shebang’, zoals ze zelf zegt. Tot haar verbazing en opluchting ontdekte ze dat ze eigenlijk direct antwoorden op haar vragen vond. Terug in Nederland ging haar ‘dankbare reis’ verder. Ze volgde workshops, las boeken, vertrok weer -dit keer naar Ibiza-, kwam weer terug en kreeg stapje voor stapje steeds meer ruimte. Genoeg ruimte om te zien dat ze bij lange na niet de enige was. Veel vrouwen om haar heen bleken dezelfde struggles te hebben. ‘Ik voelde de transformatie waar ik zelf in zat. En merkte dat wat ik zo graag wilde ook echt lukte. Ik kwam daarbij zulke mooie dingen tegen en realiseerde me: “Dit zouden alle vrouwen moeten weten.” De behoefte om ook andere vrouwen die vast komen te zitten te inspireren om het aan te gaan, werd steeds groter. Omdat er zoveel meer ligt aan ‘de andere kant’. Zo ontstond Rock Your World.’


Rock Your World stelt de kracht die er is centraal. ‘Het gaat om drie krachten: de cycli van de maan, de vrouw en de seizoenen. Voor alledrie geldt: er zijn periodes van bloei en periodes van loslaten. De batterij is niet altijd vol, je kan niet altijd op de toppen van je kunnen presteren. Want dan ga je in tegen de natuur. Als dat inzichtelijk voor je is, als je dat wéét, dan is het makkelijker om te accepteren dat alles soms wat minder loopt. Als iets verklaarbaar is, kan je het eerder loslaten. Je moet niet tegen een opbouw- of afbouwperiode ingaan. Maar deze gebruiken om jezelf beter te leren kennen. Zo is bijvoorbeeld de zomer een goed moment om te reflecteren op wat je nog zou wíllen, terwijl de winter uitnodigt om los te laten wat je niet meer nodig hebt. Met Rock Your World probeer ik dat voor anderen inzichtelijk te maken. Daar bieden we ondersteunende producten bij aan. Zoals oliën en stenen. En het Self Care Journal. In dat Journal helpen we je om je goals te stellen voor een bepaalde periode. De drie belangrijkste intenties waar je je energie op wil richten. Niets maakt zo inzichtelijk als schrijven. Het is een mooie manier om jezelf te leren kennen. En het op papier zetten op zich zorgt ervoor dat je het ook echt gaat dóén. Zo ben je met het Journal in de hand je eigen coach. Als je terugleest en vaststelt dat een intentie is uitgekomen, wekt dat heel veel vertrouwen in jezelf. Want hersenen houden van vooruitgang. Zo breng je stapje voor stapje helemaal zelf een verandering teweeg die je verder helpt.Als je me nu vraagt wat mijn tips zijn voor andere vrouwen? Zorg dat je jezelf beter leert kennen. Hoe je dat doet?

Ten eerste door tijd te creëren. Geloof me, dat kan! En het is zo belangrijk. Als je alleen maar bezig bent met en voor anderen kom je niet aan jezelf toe. Wandel meer, maak minder sociale afspraken. Versimpel je leven, dan komt er vanzelf meer ruimte voor geluk.


Ten tweede is het belangrijk dat je je intenties inzichtelijk maakt; als je ze opschrijft herinnert dat je eraan hoe je je tijd wilt besteden. En die woorden blijven je terugfluiten elke keer als je terugleest wat belangrijk voor je is. Als je het Self Care Journal daarbij gebruikt, heb je een prachtige guideline en ontvang je tips die je helpen.


Ten derde is het belangrijk dat je je realiseert dat het normaal is dat het niet altijd allemaal lukt. Ingegeven door de natuur. Het leven is een constante golfbeweging met ups en downs. Dus wees niet bang om het verkeerd te doen en schrik niet als het even minder gaat. Accepteer de off days. Sterker nog; omarm ze. Doe een stapje terug als de natuur dat vraagt, als je daarnaar luistert kan je daarna weer des te hoger vliegen.


En ten slotte: al is het met iets kleins, kom in beweging! Denk er niet te lang over na, maar ga het doen. En verwacht niet direct teveel. ‘Stapje voor stapje’ is goed genoeg. Zelf deed ik eerst yoga om het af te vinken. Ik miste de intrinsieke motivatie. Tot ik langzamerhand ontdekte dat het me naar die hoekjes bracht die lang geen aandacht hadden gekregen. En dat was voor mij zo waardevol. En heeft me zoveel gebracht. Ik wandel meer, heb een minder veeleisend sociaal leven, kan beter loslaten en… weer écht genieten van mijn twee kinderen. Dat wens ik iedereen. Dus ga het aan. Dan kom je echt (weer) bij die grotere connectie. Op die manier ben je meteen van grotere betekenis voor de wereld.

Hoe dan ook, de bottom line is: hoe beter je jezelf kent, hoe meer je uit het leven kunt halen. En 2020 lijkt me daar een ideaal jaar voor, toch?’


0 opmerkingen

Comments


bottom of page